Genot Wonen
Image default
Dak gevel en schoorsteen

Wat is een dakcoating en waarom is dit noodzakelijk voor dakonderhoud?

Dakcoating is een laag die over daken heen wordt aangebracht. Deze laag is vrijwel altijd transparant maar kan ook als een witte coating worden aangebracht. Met een dakcoating van Het Zuiden Coatings verleng je zowel de levensduur als de bescherming van jouw woning.

Wat doet een dakcoating voor je dak?

Een dakcoating aanbrengen start met het aanbrengen van een speciaal ontwikkelde vloeistof die, eenmaal uitgehard, een beschermende laag vormt over de bestaande dakbedekking. Deze laag biedt weerstand tegen diverse weersinvloeden, waaronder UV-straling, regen, hagel en extreme temperatuurschommelingen. De laag zorgt ervoor dat je dak beter beschermd is en voorkomt vroegtijdige slijtage aan je dak. Een gevelcoating is een vergelijkbare coating maar dan voor je gevel. Een gevelcoating of dakcoating is een relatief goedkope manier om je huis goed te onderhouden.

Waarom is het voordelig om voor een dakcoating te kiezen?

Reparatie of vervanging van jouw dak is kostbaar en tijdrovend. Een nieuw dak kost al gauw €15.000,- tot €20.000,- afhankelijk van het type dak dat je hebt. Met een dakcoating blijf je dit voor en bespaar je op lange termijn op onderhoudskosten. Een dakcoating verbetert ook de energie-efficiëntie van je woning. Door de reflecterende eigenschappen van sommige coatings wordt de zonnewarmte gereflecteerd, waardoor het binnen koeler blijft tijdens de zomermaanden. Dit kan leiden tot een behoorlijk grote verlaging van de energiekosten voor airconditioning.

Een dakcoating geeft een frisse, schone look aan je huis

Een goed onderhouden en gecoat dak verbetert de uitstraling van jouw woning. Daarnaast kan het de marktwaarde van je huis vergroten doordat je woning beter onderhouden is en er schoner uitziet. 

 

Dakcoating is dus geen luxe, maar een noodzaak voor het behoud van je dak. Het biedt bescherming, bespaart kosten op de lange termijn, verbetert de energie-efficiëntie en verhoogt je woningwaarde. Investeren in dakcoating is daardoor een relatief goedkope manier om de duurzaamheid en waarde van je huis te verbeteren.

 

https://hetzuidencoatings.nl/