Genot Wonen
Image default
Bouwen en verbouwen

Aannemer Amsterdam voor gevelprojecten

De twee populaire materialen voor gevelprojecten

“Beoordeel een boek niet aan de hand van zijn kaft”. Kent u deze oude gezegde uit het Engels? Hoewel dit vaker herhaald wordt, beoordelen velen boeken wel aan de hand van de omslag en hetzelfde geldt ook voor huizen. In de bouwwereld is een goed gevelproject (net een kaft) daarom erg belangrijk voor verhuurders. Daarnaast wil elk persoon een goed uitziend huis. En daaronder vallen: gevel tot keuken, van kleur tot textuur, van grootte tot de indeling; alles in huis moet een bepaalde stijl hebben.

Een bekende aannemer Amsterdam merkt op dat het aantal gevelprojecten de afgelopen jaren zijn toegenomen. U kent zeker ook iemand die zijn of haar gevel recent heeft laten bekleden. Of misschien bent u het zelf!

 De behoefte aan een gevel en de keuze voor gevelmateriaal wordt beïnvloed door uw eigen voorkeuren en budget. Volgens de aannemer blijft de vraag naar gevelbekleding wel steeds stijgen en een schitterende keuze kan trouwens bij vrijwel elk budget. Zo zijn er bijvoorbeeld gevelprojecten waarbij er een combinatie is geweest van hout en steen. Deze combinaties leiden tot een spectaculair geheel. Er bestaan natuurlijk ontelbare keuzes aan gevelbekledingen, maar we bespreken hieronder de twee populairste gevelmaterialen; een voor de handelaren en een voor de huiseigenaren.

Glazen gevel

Een glazen gevel is vooral bekend in Retail. Volgens aannemers zorgt glas voor gevelprojecten er niet alleen voor dat uw gebouw een professionele en chique look heeft, maar biedt deze ook enkele praktische voordelen. Enkele voordelen van een glazen gevel zijn:

  1. Milieuvriendelijkheid

De aannemer Amsterdam geeft aan dat het milieueffect een belangrijke overweging is bij elk bouwproject. Glas is niet alleen recyclebaar, maar helpt ook om energieverlies en geluidsoverlast te voorkomen. Bij natuurlijk licht zorgt het bovendien voor verheldering en verwarming. Het valt ook op dat glazen gevels de sfeer verbeteren en opvrolijken. Ervaar u dat ook niet tijdens het shoppen?

  1. Stevigheid

Voor gevelprojecten op een extreem koude of warme locatie is deze keuze sterk aanbevolen, omdat de glazen hun uiterlijk veel langer behouden in vergelijking met de andere traditionele bouwmaterialen.

  1. Veiligheid

De ruiten zijn vaak gemaakt van veiligheidsglas dat een inbraak kan weerstaan. Deze veiligheidsvoorzieningen betekenen ook weersbestendigheid. Denk hierbij aan de dikke en zware externe ruiten.

Houten gevel

Een houten gevelbekleding is vooral bekend bij huiseigenaren. Enkele redenen waarom ze hiervoor kiezen zijn:

  1. Milieuvriendelijkheid

Net als bij glas kan hout ook makkelijk gerecycled, vernieuwd of opnieuw geverfd worden om uw gevel een nieuwe look te geven.

  1. Duurzaamheid

Wanneer je het goed onderhoud, kan hout lang meegaan. Deze Onderhoud is ook relatief eenvoudig.

 

https://wamgroep.nl/