Genot Wonen
Image default
Beveiliging

Waar op te letten bij de aanschaf van een deurvanger

Deurvangers zijn de laatste jaren erg in trek. In tegenstelling tot een dranger hoef je niks te demonteren om de deur open te laten staan, maar weet je wel zeker dat de deur altijd rustig dicht valt, wel zo prettig om kleine kindervingertjes tussen de deur te voorkomen. Voor dit soort gevallen is de deurvanger gemaakt. Dit apparaat vangt de deur op en laat hem rustig in de dagschoot vallen. Hierdoor kun je smijten met de deur wat je wil, maar hard dichtvallen doet hij niet. Als je bijvoorbeeld bang bent dat je de buren tot last bent, dan is dat wel zo prettig. In dit blog gaan we in op waar je op moet letten bij het aanschaffen van een deurvanger.

Wat doet een deurvanger?

Een deuropvanger vangt dus je deur op. Dit doe je door een opvanghaak op het kozijn te monteren. De deurvanger, die je op de deur monteert, valt daarin. De deurvanger zelf heeft een hydraulisch mechanisme in zich, dat de eerste klap bij het dichtvallen opvangt. Daarna begeleidt het apparaat de deur rustig naar de dagschoot. Het gewicht van deuren kan nogal verschillen. Je hebt smalle deurtjes maar ook zware deuren met flinke brandbeveiliging, deze kunnen tot wel 80 kg wegen. Daarom is het belangrijk om een deurvanger met het juiste gewicht te kiezen. Let er wel op dat een deurvanger de deur met een bepaalde kracht dichttrekt en dat je de deur dus ook met diezelfde kracht open moet trekken.

Esthetiek is belangrijk

Je hebt natuurlijk deuren die naar binnen draaien en deuren die naar buiten draaien. Hoewel je sommige deuren op beide kanten kan monteren is het altijd aan te raden om even te kijken wat voor een deurvanger jij nodig hebt. Ten slotte is ook het materiaal iets praktisch om op te letten, daarnaast kan het natuurlijk ook veel goeds doen voor je interieur. Zo is een strak vormgegeven RVS deurvanger niet alleen mooi, maar ook heel geschikt voor hygiënische ruimtes als koelcellen. Een van de laatste innovaties die helemaal meegaat in de trend rond industrieel vormgegeven interieurs zijn interieuren. Onder andere topmerk Dictator is daarmee de markt opgegaan. Het is dus ook zeker aan te raden om daar naar te zoeken als dat bij je interieur zou passen.

 

https://www.toplock.nl/deurbeslag/deurvanger