Genot Wonen
Image default
Babykamer en kinderkamer

Nieuw geluk, negen maanden voorbereiden

De test is positief, er is een kleine onderweg en het grote genieten kan dus beginnen! Naast dit genieten komt er natuurlijk ook een hoop kijken bij de nieuwe huisgenoot. Waar je natuurlijk al rekening mee hebt gehouden is de toekomstige opa’s en oma’s voorbereiden op regelmatig oppassen en ook hebben jullie de vriendengroep al op luierverschooncursus gestuurd. Maar uiteraard moet er nog wat aan het huisje gebeuren. Want ja, een en ander moet wel babyproof worden. Lage scherpe randen moeten verdwijnen en voor de trappen komen hekjes. Daarbij, jullie nieuwe prinsje of prinsesje verdient natuurlijk beter dan een in allerijl omgebouwde thuiswerkplek of rommelhok als kamer voor de wieg.

Een vrolijke kamer is een vrolijke baby, dus natuurlijk moet er iets gebeuren aan die saaie muren, weg met die eindeloze vlakken vol met RAL 9010.

De babykamer opvrolijken met een muurtekening 

Behangetjes in vrolijke patronen zijn er natuurlijk te over, en ook blije kleurtjes verf hebben ze voldoende bij de bouwmarkt. Wil jij de babykamer echt bijzonder maken, denk dan eens na over een mooie muurtekening. Nu zullen er misschien een paar lezers schrikken met de gedachte dat ze voor het vak tekenen altijd met een genadig zesje thuiskwamen. “Ik met een muurtekening de babykamer gaan versieren? En daarna de nachtwacht nog een keer overschilderen zeker!” Geen paniek, overal zijn mensen voor. Kunstenaars die muurtekeningen maken als broodwinning komen graag thuis langs om jullie babykamer een persoonlijke touch te geven. En met persoonlijk bedoel ik natuurlijk echt persoonlijk, want voor kant en klare kunst (en kitsch) kan je tegenwoordig ook naar de Ikea. Maar iemand die bij jullie thuis komt en jullie muurtekening gaat maken, doet dit natuurlijk helemaal naar jullie wensen.

Van puur natuur tot Disneyfiguur

Waarmee gaan jullie met een muurtekening de babykamer persoonlijk en vrolijk maken? Misschien ben je zelf geen tekenaar, maar ongetwijfeld weet je wel in welk thema je de kleine in slaap wil laten liggen. In deze tijd van tablets en smartphones is het natuurlijk prachtig om je kind nog zo lang mogelijk puur natuur mee te geven. Wat dacht je daarom van een bonte verzameling dieren? Na een jaar kunnen jullie met de wandschildering dierennamen en dierengeluidjes leren met de kleine. Een kleurrijke bloemenzee kan een prachtige achtergrond zijn bij het bedtijdverhaaltje. Hebben jullie als ouders een favoriet sprookje of favoriete tekenfilm? Natuurlijk kan er ook een muurschildering met een levensgrote prinses Elsa verschijnen, of Woezel en Pip op de muurtekening. Het wordt jullie creatie voor jullie kind, dus het moet uiteindelijk jullie fantasie zijn die werkelijkheid wordt op de muurtekening!