Genot Wonen
Image default
Aanbiedingen

Wat kun je doen met een VR headset?

Wat kun je doen met een VR headset?

Met een VR headset kun je jezelf even ontspannen en ontsnappen aan de realiteit. Zo kom je helemaal tot rust en ben je in een paar uur weer opgeladen. Ook kun je vakantiebestemmingen aandoen zonder ook fysiek met de auto te vertrekken. Tevens is het mogelijk om video’s, films en series te bekijken, maar dan op een totaal andere manier. Ook zijn er speciale houders voor bijvoorbeeld een telefoon. Daarnaast kun je hem niet alleen met de computer gebruiken, maar er zijn ook VR brillen voor gaming consoles. 

Het beste kun je wel kiezen voor een draadloos model. Anders ben je gebonden aan een bepaalde ruimte. En omdat je ontsnapt uit de realiteit is dit niet zo handig. Je kunt namelijk per ongeluk iets omstoten of de kabel kapot trekken bij een verkeerde beweging. Een VR headset die beschikt over Three Degrees of Freedom (3DoF) stelt je in staat om vanuit een vaste positie beelden te bekijken. De headsets met Six Degrees of Freedom(6Dof) stellen je in staat om daadwerkelijk vrij rond te lopen. Daarnaast kun je vaak ook 360 graden om je heen kijken. Het kost dan weliswaar wat meer, maar dit is het zeker ook wel waard.

Waar moet je op letten?

Bij 5top hebben we even moeten nadenken over de vraag waar je op moet letten bij de aanschaf van een VR headset. Het belangrijkste is toch wel dat de software of een online programma compatibel is met de VR headset. Voordat je hem koopt moet je dus goed kijken of dit programma er tussen staat. Het kan soms wel werken, maar dan niet volledig. Je wil natuurlijk het maximale eruit kunnen halen en daarom raden wij ook aan om in VR headset te investeren voor de lange termijn.