Genot Wonen
Image default
Aanbiedingen

Waarom wordt er vaak voor een samenlevingscontract in plaats van trouwen gekozen?

Waarom wordt er vaak voor een samenlevingscontract in plaats van trouwen gekozen?

In een relatie wordt het op een gegeven moment tijd om verder te gaan. In de meeste gevallen denken mensen er direct aan om te gaan trouwen. Echter is dit niet altijd de beste optie om voor te gaan. Als je zo nog je twijfels hebt, kan het ook een goede optie zijn om voor een andere mogelijkheid te gaan. Zo kan het een goede optie zijn om voor een samenlevingscontract te gaan. Daarom gaan we in dit artikel kijken waar er vaak voor een samenlevingscontract in plaats van trouwen gekozen wordt. 

Het samenlevingscontract

Het is als eerste natuurlijk belangrijk om te weten wat een samenlevingscontract precies is. Op het moment dat je nog twijfels hebt, is een samenlevingscontract altijd de beste optie om voor te gaan. Dit komt omdat een samenlevingscontract ontbinden makkelijker is om te doen dan van elkaar scheiden. Verder is een samenlevingscontract ook een stuk veelzijdiger om voor te gaan. Daarom zijn er ook veel mensen die hier liever voor kiezen dan voor het trouwen. Als je wilt weten wat een samenlevingscontract precies is, is dit goed te vergelijken met een geregistreerd partnerschap. Het verschil samenlevingscontract en geregistreerd partnerschap is echter dat een samenlevingscontract naar eigen wensen aan te passen is. 

Je eigen spullen en een samenlevingscontract

Op het moment dat je te maken hebt met een samenlevingscontract heb je natuurlijk altijd nog te maken met je eigen spullen. Veel mensen vinden het lastig om dit goed te kunnen verdelen. Dit komt omdat het je eigen spullen zijn. Gelukkig is het niet nodig om bij een samenlevingscontract deze allemaal te delen. Voor de meeste mensen is dit erg prettig om te kunnen weten. 

Op het moment dat je te maken hebt met je eigen spaargeld of een ander die te maken heeft met schulden, is het natuurlijk belangrijk om ervoor te zorgen dat je dit goed afspreekt. Tijdens een samenlevingscontract is het namelijk niet nodig om dit te gaan delen. Als je dit zelf graag wilt delen, is het mogelijk om dit zelf in het contract te gaan zetten. 

Je eigen contract, je eigen keuzes

Wanneer jullie voor je eigen samenlevingscontract gaan, is het wel zo prettig om ook samen een aantal dingen te kunnen bepalen. Naast de basis van het contract is het daarom ook mogelijk om je eigen keuzes te gaan maken. Er zijn verschillende manieren waarop dit gedaan kan worden. 

Op het moment dat je een keuze gaat maken voor in het contract, is het natuurlijk wel belangrijk om dit goed met je partner te overleggen. Door dit goed te overleggen, is het namelijk mogelijk om alle keuzes ook samen te maken. Dit zorgt ervoor dat je samen de juiste keuzes kunt maken om voor te gaan. Voor veel mensen is dit natuurlijk ideaal om voor te gaan. Natuurlijk is het wel zo prettig om deze keuzes ook te bespreken met de notaris zodat alles goed kan zijn voor het contract.